Duyuru Detayı



KGM HEYETİ JAPONYA'DA TEKNİK İNCELEMELERDE BULUNDU

Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, Güney Kore'de gerçekleştirilen Küresel Altyapı İş Birliği Konferansı'nın (GICC) ardından Japonya'ya geçerek ulaştırma ve altyapı alanındaki teknik incelemelerini sürdürdü.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün ile her iki kurumun teknik heyetlerinin eşlik ettiği program kapsamında Osaka'da bulunan Skygate Köprüsü ziyaret edildi.

Gerçekleştirilen incelemede, köprünün depreme karşı güçlendirilmesine yönelik uygulamalar yerinde incelenirken, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden teknik bilgi alındı. Mevcut ulaşım altyapısının deprem risklerine karşı dayanıklılığının artırılmasına yönelik uygulamalar, kullanılan teknikler ve güçlendirme çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Karayolları Genel Müdürlüğü heyetinin Japonya'daki temasları kapsamında gerçekleştirilen teknik incelemelerle, farklı ülkelerde ulaştırma altyapısının güvenliği, dayanıklılığı ve sürdürülebilirliğine yönelik uygulamaların yerinde değerlendirilmesi ve edinilen tecrübelerin ülkemizdeki çalışmalara katkı sağlaması amaçlanıyor.

Kurumun uluslararası iş birlikleri ve teknik temasları, değişen ihtiyaçlar ve afet riskleri karşısında yol altyapısının daha güvenli, dayanıklı ve sürdürülebilir hale getirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında devam ediyor.​


WhatsApp Image 2026-09-17 at 06.48.53.jpeg  
 
​​Büyült
WhatsApp Image 2026-09-17 at 06.48.54.jpeg  
 
​​Büyült
WhatsApp Image 2026-09-17 at 06.48.55 (1).jpeg  
 
​​Büyült
WhatsApp Image 2026-09-17 at 06.48.55.jpeg  
 
​​Büyült