Duyuru Detayı



BAKANIMIZ URALOĞLU: KIŞ HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM

 içuwytrqrcwe.jpeg

Karayolları Genel Müdürlüğümüzün karla mücadele ve yol bakım hizmetleri için aldığı yeni makine ve ekipmanlar Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ve Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen'in katıldığı Makine Teslim Töreni'yle hizmete alındı.

Törende konuşan Bakanımız, son 21 yıl içerisinde ulaşımda özellikle karayollarında bir devrim gerçekleştirdiklerini ifade ederek; “2002 yılında 6 bin 101 kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol ağımızla sadece 6 ilimiz birbirine bağlıyken, yol ağımızı yaklaşık 5 kat arttırarak 77 ilimizi bölünmüş yollarla birbirine bağladık. 2002 yılında; 311 kilometre olan toplam köprü uzunluğumuzu 765 kilometreye, 50 km olan tünel uzunluğumuzu ise 725 kilometreye yükselttik. Yüksek dağları tünellerle, derin vadileri köprü ve viyadüklerle geçtik." dedi.

Bu yolları açmak, tünel ve köprüleri inşa etmek kadar bu yolların ve yapıların güvenli bir şekilde trafiğe açık kalmasının da çok önemli olduğuna değinen Bakanımız Uraloğlu, “Artık uluslararası standartlara uygun, sürüş konforu ve trafik güvenliğini azami ölçüde sağlayan yollar inşa ederken diğer yandan da çağın en son teknolojik imkân ve araçlarından faydalanarak yol bakım ve işletme hizmetlerini gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yeni makine ve ekipman alarak, makine parkımızı güçlendiriyoruz"

Yol bakım ve işletme hizmetlerinde son teknoloji imkân ve araçlardan faydalanıldığına işaret eden Bakan Uraloğlu, şunları aktardı: “Her gün ülkemizin dört bir yanında milyonlarca araç hareket ediyor. Bu noktada kara yolları altyapımızı geliştirirken bu araçların 365 gün, kar kış demeden, gece gündüz yollarda olduğunu göz ardı etmiyoruz. Hem yollarımızın güvenli bir şekilde hizmet vermesi için gerekli bakımlarını en iyi şekilde yapıyoruz hem de yollarımızın kar, kış, fırtına demeden açık kalmasını sağlamaya gayret ediyoruz. Bunun için yeni makine ve ekipman alarak, makine parkımızı güçlendiriyoruz."

"Makine parkımızın yaklaşık yüzde 46'sını yenilemiş olduk"

Özellikle 2016 yılından itibaren Karayolları Genel Müdürlüğünün makine parkında geniş kapsamlı yenileme çalışmalarına başladıklarını belirten Bakanımız; yol bakım ve makine ekipmanlarının ortalama yaşının 2002 yılında 18,1 olduğunu; yeni yapılan alımlar ile bu oranın 10,25'e düşürüldüğünü açıkladı. Uraloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aynı zamanda 21 yaş ve üstü ekonomik ömrünü dolduran makinelerin oranını da yüzde 57'den yüzde 18,6'ya indirdik. Son alımlarla birlikte makine parkımızın yaklaşık yüzde 46'sını yenilemiş olduk. 2023 yılında 461 milyon lira bedel ile damperli kamyon, asfalt kazıma makinesi, ekskavatör, vakumlu süpürge, çekici, kanal kazıcı yükleyici gibi yol bakım ve karla mücadele faaliyetlerinde hayati önemi haiz; 200 adet makine ve 105 adet ekipman olmak üzere toplam 305 adet makine ve ekipmanı karayollarımıza kazandırdık. Satın alınan bu makine ve ekipmanların %85'lik kısmı da yerli imalattır. Bu alımlar ile makine parkımızın yenileme değeri toplam 683,5 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu son alımlarla karayollarımız 5 bin 423 adedi hareketli makine olmak üzere toplam 13 bin 995 adet makine ve ekipman ile hizmet verir hale gelmiştir."

“3.284 araç ve 4.865 personel ile deprem bölgesine büyük destek sağlandı"

​Karayollarımızın sahip olduğu bu araçların ülkemizin karşılaştığı doğal afetlerle mücadelede de büyük fayda sağladığını ifade eden Bakanımız, Karayolları Genel Müdürlüğümüzün Türkiye Afetle Mücadele Planı kapsamında AFAD'a düzenli olarak destek vermekte olduğunu ve gerekli tüm kurumlarla iş birliği yaparak ihtiyaç olan yerlere anında müdahale ettiğini söyledi. Buna toplam 11 ilimizi derinden etkileyen 6 Şubat depremlerinde bizzat şahit olduklarının altını çizen Bakanımız, Karayolları Genel Müdürlüğümüzün deprem bölgesine destek için 3.284 araç ve 4.865 personel ile görev yaparak deprem bölgesine büyük destek sağlandığını vurguladı.

 “Kış hazırlıklarımız tamam"

Karayolları Genel Müdürlüğümüzün kış hazırlıklarının tamam olduğunu ifade eden Uraloğlu, kar ve buzla mücadele çalışmalarının 68 bin 726 kilometrelik yol ağında; 448 karla mücadele merkezi üzerinden, 11 bin 828 adet makine-ekipman ve 13 bin 238 personel ile gerçekleştirileceğini ve bu çalışmalarda kullanılmak üzere toplam 687 bin ton tuz, 427 bin metreküp tuz agregası ve 10 bin ton tuz çözeltisinin depolandığını belirtti. Bununla birlikte yollarımızda tipi ve esinti nedeni ile trafik akışının güçleştiği ve kapandığı kesimlere 866 kilometre kar siperi yapıldığını söyleyen Bakanımız; yolların önemli geçitlerde bulunan sabit kameralar aracılığıyla Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Merkezlerinden izlendiğini ifade etti. Uraloğlu ayrıca kritik kesimlerde görevlendirilen 1.480 adet karla mücadele aracının kameralarla, 5 bin adet karla mücadele aracının ise Araç Takip Sistemi ile takip edildiğini belirtti.

“Karla mücadele ekiplerimizle trafiğin aksamaması için de her an teyakkuz halinde olacağız"

Karayollarında kış tedbirleri açısından önemli olan bir diğer hususun ise vatandaşlarımıza düşen sorumluluklar olduğunu ifade eden Bakanımız, kış mevsiminde seyahat edecek sürücülerimizin ve yolcularımızın yola çıkmadan önce seyahat güzergahı hakkında muhakkak surette bilgi edinmeleri gerektiğini belirtti. Sürücülerimizin kullandıkları araçlarda kış lastiği takmalarının, takoz ve zincir bulundurmalarının önemine dikkat çeken Uraloğlu, vatandaşlarımızın seyahate çıkmadan önce ALO 123 Bakanlık Çağrı Merkezi ve ALO 159 Yol Danışma Hattı'nı arayarak ya da KGM web sitesi üzerinden sunulan güzergâh analizi programı ile yol durumunu öğrenebileceklerini ifade etti. Uraloğlu, “Bizler zaten yol kenarında bekleyen karla mücadele ekiplerimizle trafiğin aksamaması için de her an teyakkuz halinde olacağız." diye konuştu.

Genel Müdürümüz Gülşen: “7 gün 24 saat çalışma esasına göre kar ve buzla mücadele çalışmaları yapılıyor"

Törende Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen karla mücadele ve yol bakım araçlarının hizmete alımına ilişkin detaylı bir sunum yaptı. Kış mevsiminde vatandaşlarımızın konforlu ve trafik güvenliği sağlanmış bir ortamda yolculuk yapmaları için 7 gün 24 saat çalışma esasına göre kar ve buzla mücadele çalışmalarının yapıldığını belirten Genel Müdürümüz Gülşen, Genel Müdürlüğümüzün ihtiyaç duyduğu makine ve ekipman alımlarının Makine ve İkmal Dairesi Başkanlığınca yürütüldüğünü belirtti.

Makine Parkı ile AFAD Görevleri de Yerine Getiriliyor

Gülşen, alınan makine ve ekipmanların kar ve buzla mücadele ile yol bakım onarım ve trafik güvenliği hizmetlerinin yürütülmesinde kullanıldığını; ayrıca makine parkı ile AFAD tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında verilen görevleri de yerine getirdiklerini söyledi.

Genel Müdürümüz, araçlarda kullanılan kar savurma makineleri, kar bıçakları ve tuz serpicilerin Genel Müdürlüğümüz bünyesindeki Akköprü Atölye Müdürlüğünde Karayolcular tarafından üretildiğini sözlerine ekledi. 


KGM_5007.JPG  
 
​​Büyült
WhatsApp Image 2023-11-30 at 12.07.56.jpeg  
 
​​Büyült
WhatsApp Image 2023-11-30 at 12.09.50.jpeg  
 
​​Büyült
WhatsApp Image 2023-11-30 at 12.09.58.jpeg  
 
​​Büyült
WhatsApp Image 2023-11-30 at 12.09.59.jpeg  
 
​​Büyült
WhatsApp Image 2023-11-30 at 12.10.05.jpeg  
 
​​Büyült
WhatsApp Image 2023-11-30 at 12.13.12.jpeg  
 
​​Büyült
WhatsApp Image 2023-11-30 at 12.13.32.jpeg  
 
​​Büyült
WhatsApp Image 2023-11-30 at 12.15.52.jpeg  
 
​​Büyült
WhatsApp Image 2023-11-30 at 12.16.06.jpeg  
 
​​Büyült
WhatsApp Image 2023-11-30 at 12.16.13.jpeg  
 
​​Büyült