Duyuru Detayı



TRABZON GÜNEY ÇEVRE YOLU'NUN YAPIM ÇALIŞMALARI TÖRENLE BAŞLADI

Trabzon'un şehir içi ve transit trafiğini düzenlemek amacıyla projelendirilen Güney Çevre Yolu'nun yapım çalışmaları, 1 Mayıs Pazartesi günü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu, milletvekilleri, bürokratlar ve Trabzonluların katıldığı törenle başlatıldı.

​​20230105TrabzonGğneyÇevreYoluTemelAtmaFotoBKN.jpg

“Proje üç kısım halinde inşa edilecek"

Törende konuşan Bakanımız Karaismailoğlu, 43,8 km uzunluğunda projelendirilen Güney Çevre Yolu'nun trafiğe 2x3 şeritli, bölünmüş yol standardında hizmet vereceğini belirtti. Karaismailoğlu, Çarşıbaşı-Akçaabat Devlet Yolu Ayrımı ile Yomra-Arsin Devlet Yolu ayrımı arasında hayata geçirilecek çevre yolunun Trabzon şehir merkezini güneyden çevreleyeceğini söyledi.

Trabzon'un parlayan dev projesi olarak inşa edilen projenin üç kısım hâlinde inşa edileceğini bildiren Karaismailoğlu, “Çevre yolunun ilk aşamada 16,5 km uzunluğundaki 1. Etabında yapım çalışmalarına başlıyoruz. Bu ilk kısım Akçakale'den ayrılıp, mevcut sahil yolunun güneyinden, Kavaklı ve Düzköy'ün kuzeyinden geçerek Sera Gölü Kavşağı'nda son bulacak. 1. Etapta toplam uzunluğu 14,5 km olan 7 çift tüp tünel ve 968 metre uzunluğunda 7 viyadük bulunuyor. Çevre yolunun 16,5 ile 22,4. km'leri arasında kalan 6 km'lik 2. Etabında ise toplam 4.550 metre uzunluğunda 2 çift tüplü tünel ile 380 metrelik 2 viyadük; 22,4 ile 43,8. km'leri arasında kalan 21,4 km'lik 3. Etabında ise toplam 16.840 metre uzunluğunda 6 çift tüplü tünel ve 750 metrelik 5 viyadük yer alacak." dedi.

Güney Çevre Yolu 15 tünel ve 14 viyadükle geçilecek

Karaismailoğlu, Güney Çevre Yolu'nun 35,8 km'sinin 15 tünelle, 2,1 km'sinin ise 14 viyadükle geçileceğini, proje sayesinde Karadeniz Sahil Yolu'nun Akçaabat-Arsin arasında kalan kesiminde şehir içi ve transit trafiğin birbirinden ayrılacağını; ulusal ve uluslararası trafiğin çevre yolu üzerinden hızlı ve kesintisiz akışının tesis edilerek, sahil kesimindeki yoğunluğun ortadan kaldırılacağını ifade etti.

20230105TrabzonGğneyÇevreYoluTemelAtmaFotoGNM.jpg

“Karayolları Genel Müdürlüğü olarak Trabzon'daki trafik kompozisyonunu takip ediyoruz"

Törende konuşan Uraloğlu ise Trabzon'un önemli arteri olan Karadeniz Sahil Yolu'nu 2007 yılında bitirerek Trabzon'un doğu batı istikametinde Sarp'tan İstanbul'a Akdeniz'e Ankara'ya kadar, bazı kesimleri iki gidiş-iki geliş, bazı kesimleri de üç gidiş, üç geliş şeklinde bölünmüş yol standardıyla bağlandığını hatırlattı.

Ülkenin gelişimine paralel olarak Trabzon'un da geliştiğini belirten Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü olarak Trabzon'daki trafik kompozisyonunu takip ettiklerini söyledi.

Batı girişindeki 16 kilometrelik kesimin projesi bitirilerek inşa süreci başlatıldı

Akçaabat'tan, Söğütlü'den, Trabzon merkezden Yomra'ya, Arsin'e kadar günlük ortalama trafiğin 30 binden başlayıp 77 bine kadar ulaştığını vurgulayan Uraloğlu, çevre yolunu şehrin gelişen ihtiyaçlarına tam cevap verebilecek şekilde tasarlayarak yeniden planladıklarını dile getirdi.

Genel Müdürümüz, zor bir coğrafyaya sahip Trabzon'da projeyi üç safhaya bölerek hayata geçireceklerini ve özellikle Trabzon'un en çok sıkıştığı Akçaabat'ı da kapsayacak olan batı girişindeki 16 kilometrelik kesimin projesini bitirerek bugün inşa sürecini başlattıklarını bildirdi.


20230105TrabzonGğneyÇevreYoluTemelAtmaFotoALT1.jpg  
 
​​Büyült
20230105TrabzonGğneyÇevreYoluTemelAtmaFotoALT2.jpg  
 
​​Büyült